Fest

Fest

För att göra det enkelt för dig har vi skapat tre festpaket där dryck ingår. Givetvis kan du själv komma med kreativa förslag på kombinationer som passar dina önskemål ännu bättre. Vi hjälper dig med musiken och föreslår dans till liveband
eller DJ. Vill du ha ett personligt bollplank som koordinerar alla detaljer kring kalaset – låt oss berätta mer!


» FESTPAKET

Festpaket brons
• 1 glas Gårdens mousserande vin med tilltugg
• Trerättersmeny (se menyn här)
alt. en säsongsmeny – grillmeny (se menyn här)
• 1 glas Gårdens vita eller röda vin till förrätt
• 2 glas Gårdens vita eller röda vin till varmrätt
• Kaffe eller te
995 kr / kuvert 

Festpaket silver

• 2 glas Gårdens mousserande vin och snittar
• Trerätters festmeny eller stor festbuffé
• 1 glas Gårdens vita eller röda vin till förrätt
• 2 glas Gårdens vita eller röda vin till varmrätt
• Passande dessertvin
• Kaffe eller te
1195 kr / kuvert 

Festpaket guld

• 2 glas Gårdens champagne och snittar
• Trerätters festmeny eller stor festbuffé
• Servering av Gårdens vita eller röda vin till förrätt
• Servering av Gårdens vita eller röda vin till varmrätt
• Passande dessertvin
• Kaffe eller te
• Valfri avec
•  Inkluderad bar Gårdens sortiment
• Vickning (korv med bröd)
1595 kr / kuvert 

Detta ingår i alla våra festpaket

En timmes konsultation för att stämma av alla detaljer.
Stilfull dukning med vita linnedukar, linneservetter, ljusstakar och blommor efter säsong.
Lokal och serveringspersonal kl 18.00 – 02.00.

Övrigt

Priserna är inkl. moms
Extra tid debiteras med 2 500 kr/timme
Vid förlängning av tid mellan 02.00-03.00 tillkommer 2 500 kr för brons- och silverpaket och 4 500 kr för guldpaket.

Tag med godis och frukt efter middagen samt egna blomsteruppsättningar och bordsdekorationer om ni önskar.
Vi hjälper er gärna att ordna underhållning som trubadur, DJ eller levande band.

Minimiantal 30 personer, max 120 personer sittande samt 150 personer mingel.

För transport, dekorationer utöver standard, priser i baren, vickning be oss gärna om separat offert.


» MENYER

Meny 1
*
Östergårds 3 smaker:
Västerbottensost royal med löjromscrème
Brynt tunnbröd med varmrökt regnbågslax, pepparrot och dillmajonnäs
Havskräfta med kryddostcrème och dillfrökrutong
**
Kryddstekt hjortinnanlår med brynta morötter, blomkålscrème, örtig hjortsky samt krokett smaksatt med
konfiterat hjortlägg
***
Caramelbavaroise med lemoncurd smaksatt med brynt smör, rårörda hallon och lakritsmaränger

Meny 2

*
Smörbakad pilgrimsmussla med rostad palsternacksmajonnäs, syrad gulbeta, blomkål, riven Svecia samt krassevinägrett och surdegscrustini
**
Helstekt kalvrygg med rödvinsbrässerad kalvkind, rostad svartrot samt mandelpotatispuré smaksatt med tryffel
***
Mörk chokladmunk med mjölkchokladcrème, rårörda svarta vinbär och rostad vit choklad

Meny 3

*
Äppelrökt ankbröst med Västerbottensmajonnäs, syrad morot, vinägrett på brynt smör, mandel och
sultanrussin samt briochekrutonger
**
Ugnsbakad torskrygg med morotsmajonnäs, kålrabbiroyal, hummerkrokett och sötsyrlig hummersky
***
Äppel- och mandeltart med salt kolagrädde, äppelchips, rårörda hjortron samt kanelkanderade hasselnötter

Eller

Franska ostar med sirapslimpa och apelsinmarmelad smaksatt med stjärnanis

Stora svenska buffén

• Varmrökt torskrygg med rostad fänkålsmajonnäs, bakade jordärtskockor, gulbetor och picklad pumpa
• Dillgravad lax med hovmästarsås
• Räk- och kräftröra med äpple och pepparrot
• Kallrökt tvärnöskinka
• Pepparstekt flankstek med äppelmos av svenska höstäpplen
• Rostad potatissallad med ”svensk pesto” av dill och mandel
• Honungsrostade rotfrukter med Västerbottensost
• Grönsallad med rostade solroskärnor
• Prästost, vispat brynt smör och sirapslimpa
• Kardemummapannacotta med salt kola av kondenserad mjölk, rårörda hjortron samt kanelkanderade hasselnötter

Stora medelhavsbuffén

• Vitvinskokta blåmusslor med timjan och rostad vitlöksaioli
• Kryddstekt tonfisk med tomat, fänkål och citron
• Örtstekt majskycklingbröst med gremolata
• Carne crudo med hyvlad parmesan och friterad kapris
• Prosciutto
• Rostad pumpa, morot och persiljerot med basilikaolja, hyvlad manchego och ruccola
• Mozzarella med rostade tomater och grillade kronärtskockor
• Grönsallad med citronette och rostade pumpakärnor
• Rostad potatissallad med pesto på grillad paprika
• Focaccia, tallegio och vispat citronsmör
• Tiramisu smaksatt med körsbär, kaffe och choklad

Menyn gäller oktober 2017 – mars 2018.


» VÅRA BÄSTA FESTTIPS

Oavsett vilken typ av arrangemang du har på Östergårds så vill vi att just ditt ska vara speciellt.

Här är några av våra bästa tips:
– Välj ett personligt tema på festen
– Utgå ifrån dig själv och vad du gillar
– Fotografera dina gäster när de gör entré, då är de som finast
– Din favoritmusik i bakgrunden redan vid fördrinken, skapar personlighet och stämning
– Bordsplaceringen kräver tid och omtanke så att alla får en trevlig middag
– Gå lite utanför din ”komfortzon” när du håller ditt välkomsttal.
– Tag hjälp av en toastmaster eller madame som håller i taktpinnen under middagen
– Efter en lång måltid vill dina gäster röra på sig. Därför serveras kaffet en trappa ner.
– Se till att dansen kommer igång inom kort
– Framåt småtimmarna uppskattas vickning i någon form. En korv med bröd är alltid gott!

Back to Top