• Hem
  • /
  • Om Östergårds
Östergårds personal

Om Östergårds

Östergårds, familjeföretaget med glimten i ögat och kärleken till service.

Östergårds ägs och drivs av Anna Lindstedt:

”Min vision är att genom kärlek till maten och service från hjärtat skapa förutsättningar för personliga möten som berör – kort och gott härliga GÄSTUPPLEVELSER”

Östergårds historia har anor långt tillbaka i tiden. Namnet Östergårds är inspirerat av gårdens ursprungliga namn, Rinkeby Östergård. Rinkeby betyder “Rik mans by” och var en av de förnämsta bondgårdarna i Danderyd. Östergårds har alltid, då som nu, varit placerat vid ett trafikerat vägskäl och den gamla postvägen passerade förbi här. Platsen var bebyggd redan på järnåldern och i skrifter från 1300-talet går det att läsa om Östergårds strategiska placering: “Eneby ägor möter Rinkeby som möter Ekeby”.

ÖSTERGÅRDS MILJÖPOLICY
Alla mänskliga aktiviteter påverkar vår miljö och vi på Östergårds styr på ett medvetet sätt mot ett bra miljöval, förbättrar resurshushållningen och utvecklar långsiktiga hållbara lösningar. Kretsloppstanken ska vara utgångspunkten för detta arbete. På Östergårds integrerar vi miljöfrågorna i den dagliga verksamheten och strävar efter ett mer ekologiskt och miljövänligt hållbart samhälle.

Svanenmärkt

 

 


Leverantörer/Partner

Genom vårt miljöarbete påverkar vi aktivt såväl leverantörer och partner att miljöanpassa sina verksamheter och produkter såsom avfall, energi, förpackningar, vatten och transporter.

 

Back to Top